4 Eylül 2014 Perşembe

JACK DANIEL’S vs PATRICK WENSINK

Jack Daniel’s tarafından, Broken Piano For President yazarı Patrick Wensink’e gönderilmiş olan, alışılmışın dışında bir ihtarname.

Patrick Wensink’in yazmış olduğu kitabın kapağının, Jack Daniel’s ın kullandığı markalarına benzediği için gönderilmiş olan bu ihtarname için, belki de en nazik, en kibar ihtarname diyebiliriz.

Kesinlikle bu kitabı raflardan kaldırın şeklinde agresif bir yaklaşım yerine, bir sonraki basımda kapağın değiştirilmesi ricası ve hatta bu konuda gerekirse destek olma teklifi eşliğinde gönderilen bir mektup.  

Böyle bir mektup karşısında olumlu bir tavır sergileyen Patrick Wensink ve yayın evi bir sonraki baskıda kapağı değiştirmeyi kabul eder.

İki tasarımı aşağıda görebilirsiniz.


Bir tasarımın ayırt edici sayılabilmesi için, ürün veya tasarım üzerinde yapılacak olan 7-8 adet değişiklik veya %30-35 oranında bir farklılık yeterli olacaktır demek, yanlış bilinen bir bilgi ve uygulamadır.

Her somut olay kendi şartları içinde değerlendirilir. Örnek olarak, yukarıda yer alan iki tasarım arasında, rahatlıkla sayabileceğimiz 7 fark olmasına rağmen, birbirlerine fazlasıyla benzediğini söyleyebiliriz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder