26 Ağustos 2014 Salı

LULULEMON ATHLETICA CANADA INC. vs CALVIN KLEIN INC.

1998 yılında, Vancouver merkezli kurulmuş olan LULULEMON, 2003 yılında ABD pazarına girer. Kısa zamanda, özellikle yoga ve egzersiz pantolonlarında ürünleri ile ön plana çıkar.

2012 ağustos ayına gelindiğinde, Lululemon, New York merkezli Calvin Klein ve tedarikçisi G-III Apparel Group’a karşı, kendisine ait tescilli tasarımlarını ihlal etmesi sebebi ile dava açar. 

Lululemon’un 27 Eylül 2011, ABD Patent ve Marka Ofisi’nde tescil ettirdiği tasarım tescillerinden birisi, No D645644;


20 Kasım 2012 tarihine gelindiğinde ise Lululemon firmasının yaptığı son açıklamaya göre; Calvin Klein ve G III Apparel Group ile bir anlaşmaya gidilerek, bu sorunu lisans yoluyla çözümleyeceklerini açıklamışlardır.

Anlaşma şartları şu an için taraflarca gizli tutulmaktadır. Sürece ilişkin benzer tasarımları aşağıda görebilirsiniz.


Genel izlenimdeki belirgin farklılık değerlendirmesi bilgilenmiş kullanıcı gözüyle yapılacaktır. Bilgilenmiş kullanıcı ne normal bir kullanıcıdır, ne de uzman bir kişidir. Bilgilenmiş kullanıcı, söz konusu tasarımı kapsayan ürün hakkında bilgi sahibi olan ve daha önce o ürünü kullanmış, başka bir deyişle ürün hakkında deneyimi olan kişidir. Bilgilenmiş kullanıcı gözü ilkesi dikkate alınarak yapılacak bir değerlendirmede, yukarıda örnekleri görülen iki ürünün karıştırılması ihtimalinden söz edebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder