5 Eylül 2014 Cuma

Levi Strauss&Company vs Abercrombie&Fitch Trading Co.


2007 yılında Levi’s yukarıdaki kullanım için Abercrombie’ye dava açar.

Levi’s markasının sulandırıldığını (bilinen bir markaya yaklaşma ve taklit çabası; markanın yakın benzerlerine izin verilmesi sonucu  ayırt edicilik gücünü azalması  ve markanın zamanla zayıflaması) iddia eder.

Abercrombie ise ürünlerini farklı fiyatlarla ve farklı kanallarda sattığını iddia ederek, bir problem yaşanmadığını ve ihlal durumunun söz konusu olmadığını iddia eder.

Bölge mahkemesi Abercrombie’nin lehine karar verir. Mahkeme Arcuate’in ünlü ve ayırt edici bir işaret olduğunu kabul eder. Söz konusu durum için ise; iki tasarımın ayırt edilemeyecek derecede benzer veya yakın benzer olmadığını belirterek, markanın sulandırılmasının gerçekleşmediğine, karar vererek Levi’s in iddiasını ret eder.

Levi’s temyize gider. Kararın hatalı olduğunu iddia eder. Verilen kararın benzerlik değerlendirilmesi kriterlerine göre yapıldığını, oysa değerlendirmenin markanın sulandırılması ile ilgili kanun maddelerine göre yapılmasının gerekli olduğunu belirtir.

Üst mahkeme Levis’i haklı bulur ve davada yanlış standartların uygulandığı gerekçesi ile ilgili kararı bozar ve mahkemeye tekrar değerlendirilmesi için geri gönderir. Tarih 18 Haziran 2013.


Bu kez Levi's haklı çıkabilir mi? Yoksa iddiaları yine ret mi olacak?

Şahsi fikrim %50 şansı olduğu yönünde, sizce?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder